Vogelwering

Heeft u last van vogels in of rondom uw schoorsteen? Laat vogelwering aanbrengen!

BETROUWBAAR

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIG & GEZOND

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

PASSEND ADVIES

Naast onze dienstverlening kunnen wij u ook adviseren in het onderhouden van uw vogelwering.

MRS is direct bereikbaar in uw regio!

Breng vogelwering aan in uw schoorsteen

VogelweringHeeft u thuis een hout-, gas- of pelletkachel? Dan is deze aangesloten op het rookkanaal. Wanneer u dit rookkanaal niet goed schoon houdt, kan er op den duur een schoorsteenbrand ontstaan. Een vervuild rookkanaal is echter niet de enige oorzaak van een brand in uw schoorsteen. Zo ontstaat een schoorsteenbrand bijvoorbeeld ook vaak door vogelnesten. Vogels nestelen namelijk vaak in een schoorsteen. Dit is voor hen namelijk een warme en beschutte plek. Wilt u voorkomen dat vogels zich nestelen in uw rookkanaal? Plaats dan vogelwering op of rond uw schoorsteen.

Soorten vogelwering

Vogelwering voor uw schoorsteen of rookkanaal is er tegenwoordig in verschillende varianten. Indien het een klein rookkanaal betreft, kunt u vaak een speciale kap over de opening van het kanaal plaatsen. Op deze manier kunnen vogels zich niet langer toegang verschaffen tot het rookkanaal. Vindt u het te risicovol om uw rookkanaal geheel af te dekken? Dan kunt u ook kiezen voor vogelwering in de vorm van gaaswerk. Deze kunt u rondom uw schoorsteen aanbrengen. U kunt echter ook gaaswerk over de bovenzijde van het rookkanaal spannen.

Vogelwering laten plaatsen

Zitten er vaak vogels op uw schoorsteen? Dan bestaat de kans dat zij zich vroeg of laat in uw rookkanaal gaan nestelen. Plaats daarom zo snel mogelijk vogelwering wanneer u dit vermoeden heeft. Weet u niet hoe u vogelwering moet plaatsen? Of weet u niet welke variant in uw situatie het best is? Dan kunt u een beroep op ons doen. Wij weten namelijk geschikte vogelwering voor iedere schoorsteen. Ook kunnen wij de bescherming direct voor u plaatsen.

Vogelnest uit schoorsteen verwijderen

Denkt u dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Dan kunnen wij deze voor u verwijderen. Wanneer u besluit niets te doen, kan er na verloop van tijd een schoorsteenbrand ontstaan. Doe daarom direct een beroep op ons wanneer u het vermoeden heeft dat er een nest in uw rookkanaal zit. Wij verwijderen het nest en plaatsen desgewenst direct vogelwering. Zo weet u zeker dat er in de toekomst niet nogmaals een vogel in uw schoorsteen nestelt.