WTW Units reinigen

Wilt u een WTW unit laten plaatsen of onderhoudsbeurt laten uitvoeren? MRS is dé vakman in regio Friesland, Groningen & Drenthe.

BETROUWBAAR

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIG & GEZOND

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

PASSEND ADVIES

Naast onze dienstverlening kunnen wij u ook adviseren in het onderhouden van uw ventilator.

MRS is direct bereikbaar uw regio!

WTW Units: wat zijn het en waarom is reinigen belangrijk?

Bent u op zoek naar een ventilatiesysteem voor in uw pand? Dan heeft u verschillende mogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is een WTW Unit. Deze ventilator wordt doorgaans centraal in een ruimte geplaatst. Op een WTW Unit worden vervolgens allerlei ventilatiekanalen aangesloten. Deze kanalen worden gebruikt voor het af- en aanvoeren van lucht. WTW Units zijn voornamelijk handig voor ruimtes die niet of nauwelijks geventileerd kunnen worden. In dat geval is het namelijk lastig om schone lucht binnen te krijgen. Met WTW Units is dat niet langer het geval. WTW Units reinigen is belangrijk zodat de luchttoevoer optimaal is.

Voordelen van een WTW Unit

In vergelijking met mechanische ventilatie hebben WTW Units de nodige voordelen. Zo voeren deze units bijvoorbeeld niet alleen maar vervuilde lucht af. Er wordt ook schone lucht aangevoerd door het systeem. Een speciale filter zorgt ervoor dat stofdeeltjes uit de lucht gehaald worden, waardoor de lucht een stuk schoner wordt. Een ander voordeel van WTW Units is dat zij de warmte van de afgevoerde lucht vasthouden en meegeven aan de binnenkomende schone lucht. WTW Units blazen hierdoor vaak warme lucht. Met deze vorm van ventilatie hoeft u dus aanzienlijk minder te stoken en dat scheelt weer in de portemonnee!

WTW units reinigen is belangrijk

Heeft u een pand met een WTW Unit? Dan gaat u er waarschijnlijk gewoon vanuit dat het systeem zijn werk blijft doen. Dit is echter alleen het geval wanneer u de WTW Units regelmatig reinigt. Na verloop van tijd raken de ventilatiekanalen namelijk vervuild. Hierdoor is de binnenkomende lucht een stuk minder schoon. Wanneer u het ventilatiesysteem nooit reinigt, is dit dus slecht voor uw gezondheid en die van anderen. Daarbij komt dat vervuilde WTW Units aanzienlijk meer stroom verbruiken. Het apparaat moet immers harder werken om schone lucht aan te voeren.

Wanneer moet een WTW Unit gereinigd worden?

Veel mensen weten niet wanneer WTW Units gereinigd moeten worden. Dit hangt er echter vanaf waar de units zich bevinden. In een woning hoeft u de installatie namelijk minder vaak te reinigen dan in een bedrijfspand. Richt u overigens niet alleen tot het reinigen van de luchtkanalen, maar vervang ook filters. Daarnaast is het ook verstandig regelmatig de ventilator en de WTW unit zelf te reinigen.

Laat uw WTW Unit reinigen door een professional

WTW units reinigenWeet u niet hoe u uw WTW Units moet reinigen? Geen probleem, want wij doen dit graag voor u. Onze medewerkers weten precies hoe zij uw WTW Units moeten reinigen. Zij richten zich niet alleen tot de luchtkanalen zelf, maar ook tot de ventilatoren en de unit. Nadat wij uw WTW Units gereinigd hebben, kunnen deze er de komende tijd weer tegenaan!