Mechanische ventilatie reinigen

Wilt u een Mechanische ventilatie laten plaatsen of onderhoudsbeurt laten uitvoeren? MRS is dé vakman in regio Friesland, Groningen & Drenthe.

BETROUWBAAR

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIG & GEZOND

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

PASSEND ADVIES

Naast onze dienstverlening kunnen wij u ook adviseren in het onderhouden van uw ventilator.

MRS is direct bereikbaar in uw regio!

Heeft u mechanische ventilatie? Zorg dat u deze regelmatig reinigt!

Heeft u thuis een ventilatiesysteem? Grote kans dat het hier om mechanische ventilatie gaat. Verreweg de meeste woningen in Nederland zijn namelijk voorzien van een dergelijk systeem. Bij deze ventilatievariant loopt er een buizenstelsel door uw woning. Deze buizen lopen doorgaans naar de keuken, badkamer en toilet. In sommige woningen lopen de buizen ook nog naar andere ruimtes, zoals de woonkamer. De lucht wordt bij deze vorm van ventilatie afgezogen door een speciale installatie. Het aandrijvende apparaat vindt u doorgaans in de buurt van uw cv-ketel. Mechanische ventilatie zorgt ervoor de vervuilde lucht in uw woning wordt afgevoerd. Mechanische ventilatie reinigen en onderhoud is van belang voor een goed werkende ventilatie.

Wat zijn de voordelen?

Hierboven haalden wij al kort aan dat mechanische ventilatie vervuilde lucht uit uw woning afvoert. Dit ventilatiesysteem zorgt dus voor een gezondere leefomgeving. Mensen met mechanische ventilatie in hun woning hebben namelijk aanzienlijk minder gezondheidsklachten dan mensen met een woning zonder ventilatie. Bovendien is mechanisch ventileren een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld WTW Units. Ook ten opzichte van natuurlijk ventileren scoort mechanische ventilatie echter goed. Bij natuurlijk ventileren gaat er namelijk veel energie verloren. De hoeveelheid energieverlies is bij deze manier van ventileren aanzienlijk minder.

Waarom uw ventilatie reinigen?

Mechanische ventilatie moet zo nu en dan gereinigd worden. Waarom? Omdat zich regelmatig stof en andere rommel ophoopt in de ventilatiebuizen. Dit is aan de buitenkant echter niet zichtbaar. Daarom denken veel mensen niet aan het reinigen van hun ventilatiesysteem. Dit is echter een slechte zaak. Wanneer u uw mechanische ventilatie niet regelmatig reinigt, kan dit namelijk gevolgen hebben voor uw gezondheid. Indien de ventilatiebuizen aan de binnenzijde smerig zijn, moet een mechanische ventilatie namelijk harder werken om vervuilde lucht af te voeren. De kans is zo aanwezig dat bepaalde bacteriën en schimmels aanwezig blijven in uw woning. Hier kunt u ziek van worden. Tevens heeft het niet reinigen van uw mechanische ventilatie gevolgen voor uw energierekening. Deze valt namelijk fors hoger uit, aangezien het systeem harder moet werken om de lucht af te voeren.

Wij kunnen uw mechanische ventilatie reinigen

Mechanische ventilatie reinigenEr bestaat veel onduidelijkheid over wanneer een ventilatiesysteem gereinigd moet worden. De één zegt dat dit jaarlijks moet, de ander denk dat het systeem wel een paar jaar vooruit kan. Veel mensen blijven het reinigen van hun ventilatie dan ook uitstellen. Geen verstandige keuze. Wilt u er zeker van zijn dat uw mechanische ventilatie tijdig gereinigd wordt? Neem dan eens contact met ons op. Wij weten namelijk precies wanneer een ventilatiesysteem gereinigd moet worden. Bovendien kunt u bij ons een contract afsluiten voor het reinigen van uw ventilatie. Zo weet u zeker dat uw mechanische ventilatie ook daadwerkelijk alle vervuilde lucht blijft afvoeren!