Ventilatie reinigen

Het schoonmaken van ventilatiekanalen is belangrijk, vooral voor uw gezondheid. Dit moet dus regelmatig gebeuren. Dit doen wij voor zowel bedrijven als voor particulieren.

Soorten ventilatiesystemen

Over welke soort ventilatiesysteem beschikt u? Of wilt u juist een ventilatiesysteem laten plaatsen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie

Een mechanische ventilatie zorgt ervoor dat er lucht wordt aangezogen vanuit de woning naar buiten. Deze ventilatie wordt vaak toegepast bij het toilet en de badkamer. Hierdoor voorkomt het nare luchtjes en waterdamp in uw woning.
WTW Units

WTW Units

Een WTW Unit heeft veel weg van een mechanische ventilatie. Het verschil is dat een WTW Unit ook schone lucht aanvoert in uw woning en in de koude winterdagen is het ook mogelijk om warmere lucht aan te voeren.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Een mechanische ventilatie laten plaatsen of onderhouden?

Heeft u een ventilatiesysteem in huis? Laat deze regelmatig reinigen!

ventilatie reinigen

Is uw woning voorzien van een ventilatie? Dan kijkt u waarschijnlijk vrijwel nooit op of om naar dit systeem. U gaat er immers gewoon vanuit dat de ventilatie zijn werk doet. Het systeem blijft inderdaad wel draaien. Toch is ventilatie reinigen enorm belangrijk. Waarom? Ten eerste omdat dit een stuk beter is voor uw gezondheid. Een ventilatiesysteem dat niet of nauwelijks onderhouden wordt, zorgt namelijk niet langer voor een goede luchtcirculatie. In dat geval ontstaan er vaak schimmels, bacteriën en allerlei vieze geurtjes. Dit kan gevolgen hebben voor uw gezondheid. Wilt u gezondheidsproblemen voorkomen? Doe dan een beroep op onze medewerkers voor het reinigen van uw ventilatie.

Ventilatie reinigen van verschillende systemen

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om uw woning te ventileren. Er zijn echter twee manieren die tegenwoordig het meest gebruikt worden: mechanische ventilatie en WTW Units. Wanneer u een ventilatiesysteem in huis heeft, is de kans groot dat het één van deze systemen betreft. Wij kunnen deze systemen voor u reinigen. Hieronder een korte toelichting voor beide vormen van ventilatie.

– Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie komt in veel Nederlandse woningen voor. Dit buizensysteem zorgt ervoor dat er lucht uit de woning aangezogen wordt en naar buiten gaat. Vaak loopt het buizenstelsel naar de badkamer, het toilet en de afzuigkap. In sommige huizen gaat de mechanische ventilatie nog naar andere ruimtes. De lucht wordt met behulp van een speciale installatie afgezogen. Deze installatie bevindt zich doorgaans in de buurt van uw cv-ketel. Het reinigen van een mechanische ventilatie is van belang voor een volledige werking.

– WTW Units

Een WTW Unit en mechanische ventilatie lijken op elkaar, maar verschillen wel degelijk. Bij een WTW Unit wordt niet alleen vervuilde lucht afgevoerd, maar ook schone aangevoerd. Bovendien is een WTW Unit in staat warmte mee te geven aan de aangevoerde, schone lucht. Hierdoor is een WTW Unit ook prima te gebruiken op koude dagen. Sterker nog, dit scheelt u aanzienlijk in de energiekosten. Het is verstandig om uw WTW unit jaarlijks te laten reinigen door onze specialist.