Pelletkachel plaatsen

Wilt u een pelletkachel plaatsen in uw huis of een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? MRS is dé vakman in regio Friesland, Groningen & Drenthe.

BETROUWBAAR

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIG & GEZOND

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

PASSEND ADVIES

Naast onze dienstverlening kunnen wij u ook adviseren in het onderhouden van uw kachel.

MRS is direct bereikbaar in uw regio!

Pelletkachel aanschaffen? Dit moet u weten!

Steeds vaker wordt gezegd dat een houtkachel en gaskachel slecht zijn voor het milieu. Daarom wint de pelletkachel steeds meer aan populariteit. Dit type kachel is namelijk een stuk duurzamer dan de andere twee die we net aanhaalden. Een pelletkachel verbrandt namelijk kleine stukjes gerecycled en samengeperst zaagsel en houtsnippers. Deze kachel is vandaag de dag in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kunt u een pelletkachel plaatsen in een woning, maar bijvoorbeeld ook in een groot complex.

De voordelen van een pelletkachel

Het grootste voordeel van dit type kachel is natuurlijk dat deze een stuk duurzamer is dan andere kachels. Dit komt ten eerste door het materiaal dat verbrand wordt. Het materiaal wordt op een duurzame manier gewonnen. Daarbij komt dat een pelletkachel volledig werkt op elektriciteit. Er komt dus helemaal geen gas bij kijken. In de aanschaf kost deze kachel behoorlijk wat, maar u kunt er ook op besparen. Bij een pelletkachel kan uw besparing namelijk oplopen tot wel 50 procent per jaar. Natuurlijk hangt deze besparing wel af van een aantal factoren. Een laatste voordeel dat we hier aanhalen is de diversiteit van pelletkachels. Hierdoor is er ook voor in uw woning vast en zeker een geschikt exemplaar te vinden.

Pelletkachel plaatsen door professional

Het plaatsen van een pelletkachel is niet heel erg lastig. Althans, wanneer u weet wat u moet doen. Zo is er bijvoorbeeld geen gemetselde schoorsteen nodig. Bij de pelletkachel wordt de rook namelijk afgevoerd via dunne buizen. Deze moeten natuurlijk nog wel aangelegd worden, anders kan uw pelletkachel de rook alsnog niet afvoeren. Ook moet de kachel aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Kortom: een pelletkachel plaatsen is dus niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom doet u er goed aan dit type kachel te laten plaatsten door een professional. Zo bent u verzekerd van juiste plaatsing en loopt u niet het risico op gezondheidsklachten.

Laat de kachel regelmatig reinigen

Pelletkachel plaatsenAangezien er in een pelletkachel verbranding plaatsvindt, is het nodig om de kachel regelmatig te reinigen. Veel mensen denken dat het alleen nodig is om de as uit de kachel te verwijderen. Hier begint het inderdaad mee, maar houdt het niet mee op. Zo moet ook het T-stuk achter uw pelletkachel regelmatig geleegd worden. Dit kunt u natuurlijk allemaal zelf doen, maar u kunt dit ook overlaten aan onze schoorsteenveger. Wij kunnen namelijk uw complete pelletkachel reinigen. Hierdoor weet u zeker dat u uw pelletkachel te allen tijde veilig kunt gebruiken. Heeft u een pelletkachel laten plaatsen door onze specialist? Dan kunt u meteen een onderhoudsafspraak maken.