Houtkachel plaatsen

Wilt u een houtkachel laten plaatsen of zijn uw rookkanalen toe aan een reinigingsbeurt? MRS is dé vakman in regio Friesland, Groningen & Drenthe. 

BETROUWBAAR

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIG & GEZOND

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

PASSEND ADVIES

Naast onze dienstverlening kunnen wij u ook adviseren in het onderhouden van uw kachel.

MRS is direct bereikbaar in uw regio

Houtkachel: alle informatie op een rijtje

Vroeger kwam een houtkachel in vrijwel alle huizen voor. Met het in brand steken van blokken hout hielden mensen destijds hun woning warm. Tegenwoordig worden veel woningen verwarmd met de centrale verwarming. Echter zijn er ook nog genoeg woningen die over een houtkachel beschikken. Een kachel waarin houdt verbrand wordt heeft namelijk de nodige voordelen. Zo zorgt de kachel onder meer voor sfeer in uw woning. Daarnaast geeft een houtkachel natuurlijk ongelooflijk veel warmte af. Met een houtkachel wordt het zelfs vaak een stuk warmer dan met de centrale verwarming. Een houtkachel plaatsen moet echter wel vakkundig worden uitgevoerd!

Houtkachel plaatsen

Wilt u een houtkachel plaatsen in uw woning? Dat is vaak een stuk lastiger dan gedacht. Zo komt er namelijk heel wat kijken bij installatie van de houtkachel. Voordat u de kachel kunt gebruiken, moet deze namelijk aangesloten worden op een rookkanaal. Heeft u een woning met schoorsteen? Dan is dit geen lastige opgave. Is er geen schoorsteen aanwezig? Dan wordt het er niet bepaald makkelijker op. In dat geval moet er namelijk een rookkanaal aangelegd worden.

Laat uw kachel installeren door een professional

Houtkachel plaatsenWanneer er geen rookkanaal aanwezig is, kunt u uw kachel nog niet direct gebruiken. Sommige mensen besluiten om zelf een rookkanaal aan te leggen. Dit behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, maar verstandig is het niet. Of u moet wel heel erg zeker van uw zaak zijn. Wanneer het rookkanaal verkeerd wordt geplaatst, kan dit snel resulteren in een brand. Daarom is het een goed idee uw houtkachel te laten plaatsen door een professional.

Welke mogelijkheden voor een rookkanaal zijn er?

Staat er een schoorsteen op het dak van uw woning? Dan is er waarschijnlijk al een rookkanaal voor uw kachel aanwezig. Loopt uw schoorsteen helemaal door tot aan de begane grond? Dan is er sprake van een gemetseld rookkanaal. De schoorsteen loopt echter lang niet altijd zo ver door. Om toch een degelijke rookafvoer te krijgen, wordt vaak gekozen voor een roestvrijstalen rookkanaal. Dit rookkanaal wordt ook vaak gebruikt in een gemetseld kanaal dat niet meer aan alle eisen voldoet.

Laat uw houtkachel reinigen door een schoorsteenveger

Is uw houtkachel inmiddels aangesloten? Dan is het zaak om deze minimaal één keer per jaar te laten reinigen door een schoorsteenveegbedrijf. Het belangrijkste is het reinigen van het rookkanaal. Hier hopen zich namelijk allerlei onverbrande deeltjes op. Deze vormen aan de binnenkant van uw schoorsteen een laag van teer die zeer snel in brand vliegt. Hierdoor kan een schoorsteenbrand ontstaan. Om dit te voorkomen laat u het rookkanaal van uw houtkachel jaarlijks reinigen door een professionele schoorsteenveger.