Gaskachel plaatsen

Wilt u een gaskachel laten plaatsen of gebruik maken van een jaarlijkse onderhoudsbeurt? MRS is dé vakman in regio Friesland, Groningen & Drenthe.

BETROUWBAAR

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIG & GEZOND

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

PASSEND ADVIES

Naast onze dienstverlening kunnen wij u ook adviseren in het onderhouden van uw kachel.

MRS is direct bereikbaar in uw omgeving!

Dit moet u weten over een gaskachel

Buiten de centrale verwarming kunt u uw woning ook verwarmen met een gaskachel. Dit type kachel werd na de komst van het aardgas in 1967 ongekend populair. De afgelopen jaren is de gaskachel echter wat minder populair geworden. Desondanks is er in veel woningen in Nederland nog wel een kachel te vinden die op gas werkt. Niet vreemd ook, want een gaskachel hoeft enkel aangesloten te worden op het gasnetwerk. U hoeft dus niet telkens met hout te gaan slepen, zoals bij een houtkachel wel het geval is. Omdat de kachel wordt aangesloten op een gasleiding kan er een gaslek ontstaan bij een onjuiste montage. Daarom moet u het plaatsen van een gaskachel aan een expert overlaten.

Laat uw gaskachel plaatsen

Een gaskachel is hartstikke makkelijk aan te steken. Vaak is het alleen een kwestie van een ontsteker indrukken en uw kachel op gas begint te branden. Voordat u uw kachel kunt gebruiken, moet deze natuurlijk wel eerst geïnstalleerd worden. Een gaskachel plaatsen is echter behoorlijk lastig. Het is namelijk niet alleen een kwestie van het plaatsen van de kachel. Nee, want u moet ook zorgen voor een gastoevoer. Daarnaast moet de kachel natuurlijk aangesloten worden op een rookkanaal. Daarom is het ook niet handig om uw gaskachel zelf te installeren. Dit kunt u beter uitbesteden aan een professional die de gaskachel vakkundig plaatst.

Het belang van een goed rookkanaal

Gaskachel plaatsen

Heeft u een gaskachel thuis? Dan is het van belang dat de rook die vrijkomt bij de verbranding goed wordt afgevoerd. Vaak gebeurt dit via een schoorsteen. Indien er geen schoorsteen aanwezig is, kan er ook gekozen worden voor een ander rookkanaal. Zorg er te allen tijde voor dat het rookkanaal goed functioneert. Wanneer de rook niet goed afgevoerd wordt, zoekt het namelijk een andere uitweg. Het kan maar zo zijn dat dit via uw woning is. Dit is natuurlijk slecht voor uw gezondheid. Daarnaast verkleint een goed en schoon rookkanaal de kans op een schoorsteenbrand. Wilt u een gaskachel plaatsen? Zorg dan ook voor een goed rookkanaal. 

Schoorsteenveger inschakelen voor reinigen kachel

Eén van de grote voordelen van een gaskachel is dat deze maar weinig onderhoud nodig heeft. Ideaal natuurlijk. Toch adviseren wij u wel om uw kachel minimaal één keer per jaar grondig te laten reinigen. Richt u hierbij niet alleen tot de kachel zelf, maar vooral ook tot het rookkanaal. Bij een gaskachel is dit zeker belangrijk. Via het rookkanaal wordt namelijk warme, schone lucht afgevoerd. Hierdoor is het rookkanaal van een gaskachel de perfecte plek voor bijvoorbeeld vogelnesten. Deze kunnen echter in brand vliegen. Om dit te voorkomen, laat u jaarlijks uw schoorsteen vegen door onze schoorsteenveger. Dankzij ons schoorsteenveegbedrijf kunt u de rest van het jaar vrijwel zeker zorgeloos gebruikmaken van uw gaskachel.