Kachels

Als u een kachel heeft is het verplicht om uw schoorsteen eens per jaar te laten vegen. Naast schoorsteenvegen zijn wij ook gespecialiseerd in het plaatsen van kachels.

Soorten Kachels

Over welke soort kachel beschikt u; hout, gas of pellet? Of wilt u een kachel laten plaatsen door professionals? Dan bent u hier aan het juiste adres!
Houtkachel

Houtkachel

Een houtkachel is de ultieme sfeermaker die warmte brengt in uw woning. Het knisperend hout zorgt voor een nostalgisch en warm gevoel. Wilt u een houtkachel laten plaatsen of wilt u uw schoorsteen laten vegen door een schoorsteenveger?
Gaskachel

Gaskachel

Een gaskachel is tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van een houtkachel. De vlammen zijn identiek alleen een gaskachel vergt minder onderhoud en gesjouw. Wilt u een gaskachel laten plaatsen? Of wilt u uw schoorsteen geveegd hebben?
Pelletkachel

Pelletkachel

Een pelletkachel is de ideale mix tussen een houtkachel en een gaskachel. Het zorgt voor de sfeer van houtkachel en het comfort van de gaskachel. Wilt u een pelletkachel laten plaatsen of wilt u uw schoorsteen laten vegen door onze vakman?

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?

Uw rookkanalen laten reinigen of een kachel laten plaatsen?

Houtkachel, gaskachel en pelletkachel: welke kachel heeft u?

De meeste mensen gebruiken de centrale verwarming om hun woning te verwarmen. Het is echter ook mogelijk om dit te doen met behulp van een kachel. We kennen vandaag de dag heel wat verschillende soorten kachels. We lichten er hier echter drie uit voor in huis: houtkachel, gaskachel en pelletkachel.

– Houtkachel

De houtkachel is de meest bekende van de drie. Deze kachel is er in allerlei verschillende uitvoeringen. Overeenkomst tussen de verschillende soorten houtkachels is dat u ze aanmaakt met behulp van hout. Een houtkachel wordt over het algemeen aangesloten op een rookkanaal om de rook die vrijkomt af te voeren.

– Gaskachel

In tegenstelling tot de houtkachel brandt een gaskachel niet op hout, maar op gas. Deze kachels komen ook behoorlijk veel voor in Nederland. Aangezien er bij het verbranden van gas ook rook vrijkomt, is een gaskachel ook altijd aangesloten op een rookkanaal. Bovendien wordt de gaslucht op deze manier probleemloos afgevoerd.

– Pelletkachel

De pelletkachel is de meest duurzame van de drie en heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Deze kachel brandt namelijk met behulp van kleine stukjes gerecycled en samengeperst zaagsel en houtsnippers. Hierdoor is een pelletkachel vaak terug te vinden in duurzame woningen. Ook pelletkachels worden vaak standaard op een schoorsteen of ander rookkanaal aangesloten.

Houdt uw kachel goed schoon!

Met behulp van een kachel kunt u uw woning op koude dagen heerlijk verwarmen. Toch schenkt lang niet iedereen evenveel aandacht aan het schoonhouden van een kachel. Het is echter wel belangrijk om de kachel goed schoon te houden. En dan bedoelen we niet alleen de kachel op zich, maar vooral het rookkanaal. Zo is het verstandig het rookkanaal minimaal één keer per jaar te laten vegen door een professionele schoorsteenveger. Het maakt in dat geval niet uit of u een houtkachel, gaskachel of pelletkachel heeft. Laat u uw kachel niet jaarlijks schoonmaken door een schoorsteenveger? Dan is de kans op een schoorsteenbrand vele malen groter.