M.R.S. – Uw erkende schoorsteenveger in Groningen

Al jaren een specialist op het gebied van schoorsteen vegen in Groningen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0. Wij leveren kwaliteit, zekerheid en een klantgerichte service. Wij als ‘erkende schoorsteenvegers’ zijn ASPB gecertificeerd.

Waarom kiest u voor ons?

 • ASPB Gecertificeerd
 • 100% Betrouwbaar
 • Inclusief veegbewijs
 • Wij leveren kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9,0!
 • Specialist in vegen
 • Gratis bijkomend advies

Klanten vertellen:

mrs schoorsteenveger

Over ons

Wij zijn Gedi Kerkstra en Johan de Jong. Na jarenlange ervaring met schoorsteenvegen bij een werkgever zijn wij voor onszelf begonnen. Wij staan voor goed werk leveren en een goede service naar de klant toe. Daarnaast bieden wij nu een all-in-one service, één bedrijf voor al uw reinigingsdiensten! Naast schoorstenen vegen zijn wij ook gespecialiseerd in het installeren van kachels en het reinigen van WTW-units & Mechanische Ventilatiesystemen. Met alle passie voor het vak hopen wij u als toekomstige klant welkom te mogen heten!

Als schoorsteenveger zijn wij ASPB gecertificeerd, wat staat voor Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Een paar kenmerken van partijen die ASPB gecertificeerd zijn; ✓ Kwaliteit ✓ Vakmanschap ✓ Betrouwbaarheid ✓ Geen Beunhazen.

Wat kunt u verwachten?

Bij MRS bent u aan het juiste adres als het gaat om een goede en betrouwbare schoorsteenveger. Als u met ons in zee gaat bent u verzekerd van de onderstaande punten:

BETROUWBAARHEID

Wij zijn ASPB gecertificeerd, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIGHEID & GEZONDHEID

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

VEEGBEWIJS VERZEKERING

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

Schoorsteenveger in Groningen nodig? Wij helpen u graag!

Een schoorsteenveger in Groningen is tegenwoordig niet bepaald lastig te vinden. Toch moet u waakzaam zijn wanneer u een schoorsteenveger in wilt schakelen. Waarom? Omdat er tegenwoordig heel wat oplichters actief zijn binnen deze branche. Wilt u er zeker van zijn dat u een professionele en erkende schoorsteenveger inschakelt? Dan bent u bij onze schoorsteenveger in Groningen aan het juiste adres. Wij beschikken onder meer over het ASPB-keurmerk. Onze schoorsteenveger in Groningen is dus erkend als professional.

Waarom schoorsteen laten vegen?

Schoorsteenveger GroningenVeel mensen in Groningen zijn geneigd om zelf het rookkanaal van hun kachel te vegen. Dit is namelijk aanzienlijk goedkoper dan het inschakelen van onze schoorsteenveger in Groningen. Dat klopt, maar uw schoorsteen wordt vaak niet goed geveegd wanneer u dit zelf doet. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo is de kans op een schoorsteenbrand bijvoorbeeld een stuk groter. Daarbij komt dat een niet goed geveegd rookkanaal de rook lastiger af kan voeren. Hierdoor kan de rook op den duur een andere uitweg zoeken, bijvoorbeeld via uw woning. Indien u deze rook inademt, kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Kortom: reden genoeg dus om uw schoorsteen te laten vegen door een professionele schoorsteenveger in Groningen.

Reiniging van rookkanalen en kachels

Er zijn tegenwoordig verschillende kachels die in gebouwen voorkomen. De bekendste drie zijn de houtkachel, pelletkachel en gaskachel. De rook die vrijkomt bij de verbranding in deze kachels, wordt afgevoerd via het rookkanaal. Deze kanalen zijn lang niet altijd recht toe recht aan. Dit maakt het schoorsteen vegen er natuurlijk niet makkelijker op. Voor onze schoorsteenveger in Groningen vormt dit echter geen enkel probleem. Wij kunnen namelijk alle rookkanalen reinigen, zowel van een hout-, gas- als pelletkachel. Ook bieden wij de mogelijkheid aan uw kachel zelf te reinigen. Op deze manier kunt u uw kachel straks weer op een verantwoorde manier gebruiken.

Eerlijk advies bij onze schoorsteenveger in Groningen

Heeft u een werkende kachel die is aangesloten op een schoorsteen? Dan is het verplicht om deze jaarlijks te laten vegen. Veel mensen hebben hier echter geen weet van. Het niet tijdig laten vegen kan, zoals reeds aangegeven, grote gevolgen hebben. Wilt u eerlijk advies krijgen over het vegen van uw schoorsteen? Dan bent u bij onze schoorsteenveger in Groningen aan het juiste adres. Wij leggen u graag het belang uit van schoorsteen vegen en vertellen u hoe wij te werk gaan. Op deze manier krijgt u alle benodigde informatie. Vervolgens kunt u zelf bepalen of u in zee gaat met onze schoorsteenveger in Groningen.

Waarom MRS?

 • ASPB Gecertificeerd
 • 100% Betrouwbaar
 • Inclusief veegbewijs
 • Wij leveren kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9,0!
 • Specialist in vegen
 • Gratis bijkomend advies

Projecten

Onderstaand een aantal foto’s van Johan die verschillende projecten uitvoert:

Wat zeggen onze klanten?

Onderstaand een greep uit de recensies van onze klanten:
 • Communicatie vooraf uitstekend. Johan kwam op de afgesproken tijd. Vertelde wat en hoe hij zijn werk ging doen. Eerst werd binnen alles afgedekt. Daarna het dak op, waarna de haard uitgezogen werd en alles keurig opgeruimd en gezogen. Snel en keurig werk tegen een zeer schappelijke prijs. Meteen gevraagd om volgend jaar weer te komen. Ik ben zeer tevreden!

  F. Bakker
 • Prima, vriendelijke service. Vanaf eerste telefonische contact t/m de daadwerkelijke uitvoering prettige samenwerking.

  B. de Boer
 • Hele goede service. Alle aandacht, duidelijke informatie, ook duidelijk wanneer iets niet 100% bekend is. Komt erg betrouwbaar over. Denkt mee in oplossingen. Goede communicatie rondom het maken van een afspraak, prima communicatie op de dag zelf. Top!

  R. Hoeks

Veelgestelde vragen

Onderstaand ziet u een aantal categorieën met veelgestelde vragen. Hopelijk kunt u hier uw antwoord vinden.
Is het verstandig om een kap op mijn schoorsteen te plaatsen?

In veel gevallen is het verschillend wat voor kap nodig is voor een bepaalde schoorsteen. Onze schoorsteenveger kan u een helder advies geven omtrent uw schoorsteen. Is het wel of niet nodig? Heeft u een geavanceerde kap nodig of toch gewoon een simpel boldraadrooster? Wij voorzien u graag van advies.

Zijn er bepaalde eisen voor mijn open haard/houtkachel vanuit de brandverzekering?

Er worden geen specifieke eisen gesteld door brandverzekeringen. Natuurlijk gaan zij er wel vanuit dat een verzekerd persoon goed handelt, dus bijvoorbeeld de schoorsteen op tijd laat vegen om brand te voorkomen. Het is daarom ook verstandig om een bewijs te bewaren van de laatste keer dat uw schoorsteen is geveegd. Mocht er niet zorgvuldig gehandeld zijn dan kunnen er geschillen ontstaan tijdens het afhandelen van de schade.

Hoe kan ik schadelijke effecten voor mijn gezondheid tegengaan?

Vooral door de manier van stoken kunt u veel schadelijke effecten sterk verminderen:

 • Een gastoestel is beter voor uw gezondheid dan een houtgestookt toestel.
 • Een gesloten toestel zorgt voor minder uitstoot.
 • Zorg ervoor dat uw schoorsteen minstens 1x per jaar wordt geveegd.
 • Maak enkel gebruik van geschikte brandstoffen.
 • Bij mistig of windstil weer kunt u het beste niet stoken.
 • Zorg voor een goed ventilerende omgeving tijdens het stoken.
Hoe zie ik of ik goed stook?

De kleur van de rook die uit de schoorsteen komt is een graadmeter voor de stookkwaliteiten. Donkere rook staat voor een onvolledig verbrandingsproces. Oorzaken hiervoor zijn:

1: Slecht trekkende schoorsteen
2: Te weinig luchttoevoer
3: Brandstof is te nat
4: Ongeschikt brandstof

Een instabiele oranje vlam duidt op een onvolledige verbranding. Als de rook er wit/kleurloos uitziet dan bent u goed aan het stoken. Dit duidt namelijk op een goed verbrandingsproces.

Ik wil graag milieuvriendelijk stoken, hoe doe ik dat?

Het is mogelijk om met aardgas gestookte haarden en kachels aan te schaffen. Deze stoten minder schadelijke stoffen uit. Bij het stoken van vaste brandstoffen kunt u het beste een toestel met een hoog rendement nemen. Door goed te stoken kunt u de milieubelasting reduceren.

1: Stook een toestel dat past bij de ruimte
2: Gebruik de juiste brandstoffen
3: Zorg dat het rookkanaal goed is afgestemd op uw toestel

 

Wat hebben open haarden en houtkachels voor effect op het milieu?

Tijdens het stoken komen er veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen buiten het huis kunnen schadelijk zijn voor het milieu, bovendien kunnen omwonenden ook ergernis ondervinden.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over het geleverde werk?

Mochten er ooit klachten zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Zo zullen wij samen tot een oplossing komen zodat u tevreden bent.

Kan een schoorsteenveger erkend zijn door de overheid?

Nee. Laat je niet wijs maken dat bedrijven erkend zijn door de overheid of iets dergelijks. De enige erkenning kan zijn een ASPB certificaat.

Kunnen jullie ook mijn rookkanaal inspecteren?

Wij beschikken over de juiste technieken en apparatuur om uw rookkanaal te inspecteren. Met behulp van onze schoorsteencamera komen wij erachter of er haarscheurtjes in de schoorsteen zitten.

Vegen jullie een schoorsteen van binnenuit of buitenaf?

Wij vegen de schoorstenen van buitenaf omdat er op deze manier direct gekeken kan worden naar de conditie van de schoorsteen. Hierbij komen eventuele problemen snel aan het licht waardoor eventuele latere problemen voorkomen worden.

Wanneer kan ik het beste een schoorsteenveger laten komen?

Dat maakt in principe niet zo veel uit. Vaak krijgen wij het vanaf september steeds drukker i.v.m. de komende koude maanden, maak daarom ook op tijd een afspraak. Het is natuurlijk slim om het in deze maanden te doen want dan is het zeker schoon in het stookseizoen.

Moet mijn schoorsteen jaarlijks worden geveegd?

Ja. Een schone schoorsteen is belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid. Ook is het goed voor het milieu. Neem dan ook zeker geen risico’s! Als u veel stookt dan is het aan te raden om uw schoorsteen meerdere malen per jaar te laten vegen.