M.R.S. – Uw erkende schoorsteenveger in Friesland

Al jaren een specialist op het gebied van schoorsteen vegen in Friesland. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0. Wij leveren kwaliteit, zekerheid en een klantgerichte service. Wij als ‘erkende schoorsteenvegers’ zijn aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond.

Waarom kiest u voor ons?

 • ASPB Gecertificeerd
 • 100% Betrouwbaar
 • Inclusief veegbewijs
 • Wij leveren kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9,0!
 • Specialist in vegen
 • Gratis bijkomend advies

Klanten vertellen:

schoorsteenveger

Over ons

Wij zijn Gedi Kerkstra en Johan de Jong. Na jarenlange ervaring met schoorsteenvegen bij een werkgever zijn wij voor onszelf begonnen. Wij staan voor goed werk leveren en een goede service naar de klant toe. Daarnaast bieden wij nu een all-in-one service, één bedrijf voor al uw reinigingsdiensten! Naast schoorstenen vegen zijn wij ook gespecialiseerd in het installeren van kachels en het reinigen van WTW-units & Mechanische Ventilatiesystemen. Met alle passie voor het vak hopen wij u als toekomstige klant welkom te mogen heten!

Als schoorsteenveger zijn wij aangesloten bij de ASPB, wat staat voor Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Een paar kenmerken van partijen die zijn aangesloten bij dit keurmerk; ✓ Kwaliteit ✓ Vakmanschap ✓ Betrouwbaarheid ✓ Geen Beunhazen.

Wat kunt u verwachten?

Bij MRS bent u aan het juiste adres als het gaat om een goede en betrouwbare schoorsteenveger. Als u met ons in zee gaat bent u verzekerd van de onderstaande punten:

BETROUWBAARHEID

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIGHEID & GEZONDHEID

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

VEEGBEWIJS VERZEKERING

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

Schoorsteen laten vegen? Kies voor onze schoorsteenveger in Friesland!

Schoorsteenveger Friesland

Heeft u een kachel? Dan is het van belang uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Wij raden u aan om dit minimaal één keer per jaar te doen. Sterker nog, het is zelfs verplicht om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Laat dit bij voorkeur doen door een professionele schoorsteenveger in Friesland. Ga vooral niet zelf proberen uw schoorsteen te vegen. Wanneer u dit zelf doet, wordt uw schoorsteen namelijk niet goed geveegd. U weet namelijk niet precies wat u moet doen en ook beschikt u niet over de juiste benodigdheden. Wanneer u een beroep doet op onze schoorsteenveger in Friesland hoeft u hier echter niet bang voor te zijn.

Waarom is het vegen van uw schoorsteen belangrijk?

Bij een kachel wordt de rook en warmte via een schoorsteen afgevoerd naar buiten. Buiten de rook en warmte gaan er ook regelmatig onverbrande deeltjes in de schoorsteen omhoog. Deze blijven aan de binnenkant van het rookkanaal plakken en vormen hier een kleverige en stinkende substantie: creosoot. Inademen van deze stof kan gezondheidsklachten veroorzaken. Daarnaast is het goedje ook vaak de oorzaak van een schoorsteenbrand. Creosoot kan in de schoorsteen namelijk in brand vliegen wanneer dit warm wordt. Wilt u gezondheidsklachten en een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan jaarlijks vegen door onze schoorsteenveger in Friesland.

Erkende schoorsteenveger

Zoekt u een schoorsteenveger in Friesland via het internet? Ga dan niet direct met het eerste beste bedrijf in zee. Mensen worden namelijk steeds vaker opgelicht door personen die zich voordoen als schoorsteenveger. Dit zijn zij echter niet. Ze hebben dus geen idee wat zijn moeten doen. Hierdoor blijft de kans op gezondheidsklachten en een schoorsteenbrand dus aanwezig. Wilt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een professionele schoorsteenveger in Friesland? Kijk dan of de partij is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB). Schoorsteenvegers die over het ASPB-keurmerk beschikken, zijn erkende schoorsteenvegers. Onze schoorsteenveger in Friesland beschikt over dit keurmerk, waardoor u onze zonder problemen inschakelt.

Wat kost onze schoorsteenveger in Friesland?

Bent u benieuwd wat het vegen van uw schoorsteen kost? Laat onze schoorsteenveger in Friesland dan gewoon eens bij u langskomen. Wij voorzien u van eerlijk advies en vertellen u direct wat de klus gaat kosten. Vindt u ons te duur in vergelijking met andere schoorsteenvegers? Dat kan natuurlijk. Onze focus ligt echter niet op de prijs, maar op de kwaliteit. Onze schoorsteenveger in Friesland verzekert u namelijk dat uw schoorsteen altijd goed geveegd wordt. Wanneer u onze schoorsteenveger in Friesland inschakelt is de kans op een schoorsteenbrand of gezondheidsklachten minimaal.

Waarom MRS?

 • ASPB Gecertificeerd
 • 100% Betrouwbaar
 • Inclusief veegbewijs
 • Wij leveren kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9,0!
 • Specialist in vegen
 • Gratis bijkomend advies

Projecten

Onderstaand een aantal foto’s van Johan die verschillende projecten uitvoert:

Wat zeggen onze klanten?

Onderstaand een greep uit de recensies van onze klanten:
 • Communicatie vooraf uitstekend. Johan kwam op de afgesproken tijd. Vertelde wat en hoe hij zijn werk ging doen. Eerst werd binnen alles afgedekt. Daarna het dak op, waarna de haard uitgezogen werd en alles keurig opgeruimd en gezogen. Snel en keurig werk tegen een zeer schappelijke prijs. Meteen gevraagd om volgend jaar weer te komen. Ik ben zeer tevreden!

  F. Bakker
 • Prima, vriendelijke service. Vanaf eerste telefonische contact t/m de daadwerkelijke uitvoering prettige samenwerking.

  B. de Boer
 • Hele goede service. Alle aandacht, duidelijke informatie, ook duidelijk wanneer iets niet 100% bekend is. Komt erg betrouwbaar over. Denkt mee in oplossingen. Goede communicatie rondom het maken van een afspraak, prima communicatie op de dag zelf. Top!

  R. Hoeks

Veelgestelde vragen

Onderstaand ziet u een aantal categorieën met veelgestelde vragen. Hopelijk kunt u hier uw antwoord vinden.
Is het verstandig om een kap op mijn schoorsteen te plaatsen?

In veel gevallen is het verschillend wat voor kap nodig is voor een bepaalde schoorsteen. Onze schoorsteenveger kan u een helder advies geven omtrent uw schoorsteen. Is het wel of niet nodig? Heeft u een geavanceerde kap nodig of toch gewoon een simpel boldraadrooster? Wij voorzien u graag van advies.

Zijn er bepaalde eisen voor mijn open haard/houtkachel vanuit de brandverzekering?

Er worden geen specifieke eisen gesteld door brandverzekeringen. Natuurlijk gaan zij er wel vanuit dat een verzekerd persoon goed handelt, dus bijvoorbeeld de schoorsteen op tijd laat vegen om brand te voorkomen. Het is daarom ook verstandig om een bewijs te bewaren van de laatste keer dat uw schoorsteen is geveegd. Mocht er niet zorgvuldig gehandeld zijn dan kunnen er geschillen ontstaan tijdens het afhandelen van de schade.

Hoe kan ik schadelijke effecten voor mijn gezondheid tegengaan?

Vooral door de manier van stoken kunt u veel schadelijke effecten sterk verminderen:

 • Een gastoestel is beter voor uw gezondheid dan een houtgestookt toestel.
 • Een gesloten toestel zorgt voor minder uitstoot.
 • Zorg ervoor dat uw schoorsteen minstens 1x per jaar wordt geveegd.
 • Maak enkel gebruik van geschikte brandstoffen.
 • Bij mistig of windstil weer kunt u het beste niet stoken.
 • Zorg voor een goed ventilerende omgeving tijdens het stoken.
Hoe zie ik of ik goed stook?

De kleur van de rook die uit de schoorsteen komt is een graadmeter voor de stookkwaliteiten. Donkere rook staat voor een onvolledig verbrandingsproces. Oorzaken hiervoor zijn:

1: Slecht trekkende schoorsteen
2: Te weinig luchttoevoer
3: Brandstof is te nat
4: Ongeschikt brandstof

Een instabiele oranje vlam duidt op een onvolledige verbranding. Als de rook er wit/kleurloos uitziet dan bent u goed aan het stoken. Dit duidt namelijk op een goed verbrandingsproces.

Ik wil graag milieuvriendelijk stoken, hoe doe ik dat?

Het is mogelijk om met aardgas gestookte haarden en kachels aan te schaffen. Deze stoten minder schadelijke stoffen uit. Bij het stoken van vaste brandstoffen kunt u het beste een toestel met een hoog rendement nemen. Door goed te stoken kunt u de milieubelasting reduceren.

1: Stook een toestel dat past bij de ruimte
2: Gebruik de juiste brandstoffen
3: Zorg dat het rookkanaal goed is afgestemd op uw toestel

 

Wat hebben open haarden en houtkachels voor effect op het milieu?

Tijdens het stoken komen er veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen buiten het huis kunnen schadelijk zijn voor het milieu, bovendien kunnen omwonenden ook ergernis ondervinden.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over het geleverde werk?

Mochten er ooit klachten zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Zo zullen wij samen tot een oplossing komen zodat u tevreden bent.

Kan een schoorsteenveger erkend zijn door de overheid?

Nee. Laat je niet wijs maken dat bedrijven erkend zijn door de overheid of iets dergelijks. De enige erkenning kan zijn een ASPB certificaat.

Kunnen jullie ook mijn rookkanaal inspecteren?

Wij beschikken over de juiste technieken en apparatuur om uw rookkanaal te inspecteren. Met behulp van onze schoorsteencamera komen wij erachter of er haarscheurtjes in de schoorsteen zitten.

Vegen jullie een schoorsteen van binnenuit of buitenaf?

Wij vegen de schoorstenen van buitenaf omdat er op deze manier direct gekeken kan worden naar de conditie van de schoorsteen. Hierbij komen eventuele problemen snel aan het licht waardoor eventuele latere problemen voorkomen worden.

Wanneer kan ik het beste een schoorsteenveger laten komen?

Dat maakt in principe niet zo veel uit. Vaak krijgen wij het vanaf september steeds drukker i.v.m. de komende koude maanden, maak daarom ook op tijd een afspraak. Het is natuurlijk slim om het in deze maanden te doen want dan is het zeker schoon in het stookseizoen.

Moet mijn schoorsteen jaarlijks worden geveegd?

Ja. Een schone schoorsteen is belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid. Ook is het goed voor het milieu. Neem dan ook zeker geen risico’s! Als u veel stookt dan is het aan te raden om uw schoorsteen meerdere malen per jaar te laten vegen.