Flexibel Rookkanaal

Op zoek naar een flexibel rookkanaal? MRS kan het voor u plaatsen!

BETROUWBAAR

Wij zijn aangesloten bij de ASPB, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,0! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIG & GEZOND

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

PASSEND ADVIES

Naast onze dienstverlening kunnen wij u ook adviseren in het onderhouden van uw rookkanaal.

MRS is direct bereikbaar in uw regio!

Het aanleggen en plaatsen van een flexibel rookkanaal

Wilt u thuis een kachel plaatsen? Dan moet er een rookkanaal aanwezig zijn. Indien er een schoorsteen is, is er vaak ook al een rookkanaal aanwezig. De kans bestaat echter dat deze lek of slecht onderhouden is. In dat geval is het gevaarlijk om uw kachel gewoon te gebruiken. Dit kan namelijk resulteren in een schoorsteenbrand en andere problemen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. In dat geval is een flexibel rookkanaal zeker het overwegen waard. Met een flexibel rookkanaal kunt u uw kachel namelijk weer zonder vervelende gevolgen gebruiken.

Waarom een flexibel rookkanaal?

Een flexibel rookkanaal wordt doorgaans ingebracht in een bestaande schoorsteen. De voornaamste reden hiervoor is dat het huidige rookkanaal voor de nodige problemen zorgt. Zo kan een verouderde schoorsteen bijvoorbeeld roet- en vochtplekken veroorzaken. Vaak is dit een teken van één of meerdere gaatjes in het rookkanaal. Ook kunnen verbrande gassen terugslaan en dat is natuurlijk slecht voor uw gezondheid. In het ergste geval kan dit resulteren in een koolstofmonoxidevergiftiging. Door het inbrengen van een flexibel rookkanaal, lost u al deze problemen in één keer op.

Zelf een flexibel rookkanaal aanleggen

Veel mensen denken dat een flexibel rookkanaal in alle hoeken en gaten te duwen is. Dit is echter niet het geval. Uiteraard kan het materiaal her en der gebogen worden om bijvoorbeeld een bocht te maken. Verwacht alleen niet dat u er ook alles mee kunt doen wat u wilt. Dit maakt het ook lastig om zelf een flexibel rookkanaal in te brengen. Bovendien bestaat de kans dat het rookkanaal niet op de juiste manier aangesloten wordt. Zo weten veel mensen bijvoorbeeld niet hoe zij een flexibel rookkanaal in de bestaande schoorsteen in moeten brengen. Door het verkeerd inbrengen van een flexibel rookkanaal worden de hierboven genoemde problemen natuurlijk alsnog niet opgelost. Wanneer u een flexibel rookkanaal op de juiste wijze aan wilt brengen, laat u dit over aan onze schoorsteenveger.

Rookkanaal laten plaatsen door schoorsteenvegerFlexibel rookkanaal

Het inbrengen van een flexibel rookkanaal is een stuk lastiger dan gedacht. Vaak wordt gedacht dat het enkel een kwestie is van het inbrengen van de buis in de bestaande schoorsteen. Dit klinkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk vaak lastiger dan gedacht. Voor onze schoorsteenveger is een flexibel rookkanaal inbrengen echter een fluitje van een cent. Bovendien weet u met onze inzet zeker dat het rookkanaal op de juiste wijze aangesloten wordt op uw kachel. Zodoende neemt u definitief afstand van problemen als vocht- en roetplekken. Daarnaast weet u zeker dat de rook vanuit de kachel weer goed via het flexibele rookkanaal wordt afgevoerd.